Freo corporate

"Stoer, ondernemend, lef, anders als anders, enthousiast, rauw: niet alleen typerend voor Freo, maar ook de kernwoorden van Portretnet. We zijn ontzettend trots op het resultaat! Onze corporate movie ontroert en straalt trots uit. Wauw!"

Femke Dorresteijn, Senior Marketing & Communicatie Specialist Freo

Opdracht

Freo, specialist in online lenen, bestaat 10 jaar. Dat mag gevierd worden! Met een creatieve en eigentijdse film die het DNA van Freo en haar medewerkers laat zien.

Aanpak

Freo is anders dan alle andere kredietverstrekkers. Ondernemend, jong, slim en enthousiast. Dat gaf ons alle vrijheid voor een uniek concept met internationale allure. We gingen op onderzoek naar de mensen achter Freo. Wat doen ze naast hun werk? Wat maakt ze wie ze zijn? Op basis daarvan schreven we een passende tekst: niet te corporate, maar wél met voelbare, universele kernwaarden.

We filmden de hoofdrolspelers onder meer op het werk, op de sportschool, thuis, tijdens het uitgaan en bij het bezoeken van events. De beelden van deze inspirerende mensen spraken voor zich; minimale tekst was genoeg. Wat de film wél kreeg: een krachtige voice-over, cineastische beelden en opzwepende muziek. Hier praten ze nog lang over, wat ons betreft.

Resultaat

De film is tijdens het 10-jarige feest met groot applaus ontvangen. Hier en daar werd zelfs een traantje weggepinkt. De film maakt veel los. Het gevoel van trots voert de boventoon. Collega’s zien elkaar op een onverwachte manier: dat gaf een enorme, interne boost.

In eerste instantie was de film bedoeld voor het jubileumfeest en intern gebruik.

Nu zet Freo de film ook extern in, op diverse platforms en bij nationale en internationale gelegenheden. Plús: de film dong mee naar de verkiezing van corporate film van het jaar bij de Gouden Reiger 2018.

Overzicht projecten